Meermintranen – K.T. Sterling

Hello booklovers

Synopsis

Rosalie lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: een goede job, een goede vriendin, echter niet alles is wat het lijkt. Op een dag krijgt ze te horen dat haar grootmoeder gestorven is. In het huisje aan het meer waar haar grootmoeder woonde, komt ze tot de ontdekking dat ze in werkelijkheid een meermin is. Onderwater gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze is niet langer “anders” of “vreemd”, iets dat al heel haar leven naar haar hoofd werd geslingerd. Er is ook geen stress en er zijn geen verantwoordelijkheden. Rosalie staat voor een dilemma. Kan ze weerstaan aan de roep van het meer? Of geeft ze liever haar leven bovengronds op? Toch moet ze haar hoofd erbij houden, want een inspecteur onderzoekt de dood van haar grootmoeder. Wanneer kwaad opzet wordt vermoed, komt zij in zijn vizier terecht.

Mijn mening

Toen ik de synopsis las en de cover zag was ik echt meteen verkocht voor dit boek en wilde ik hem maar al te graag lezen.

Wow, was het eerste wat ik dacht tijdens het lezen en toen ik het boek dichtklapte. Ik was zo verbaast door de verhaallijn en de schrijfstijl. Dit verhaal brengt een heel ander licht op meerminnen. Vroeger vond ik dit echt fantastische fantasiewezens en vond ik het fantastisch om over hun lezen. Daardoor werd ondanks dat ik het in de categorie New Adult zou plaatsen ( door de leeftijd van het hoofdpersonage), toch heel wat nostalgische gevoelens naar boven. Ondanks dat bij de New Adult hoort is dit boek ook geschikt voor de Young Adult lezers.

Het tweede wat me verbaasde was dat het boek voor mij verschillende genres bevatten. Voor mij was dit echt een meer waarde, want steeds weer opnieuw werd ik er door verrast en bracht het een extra dementie aan de fantasie van het verhaal. Ik zat van de eerste tot de laatste pagina helemaal in het verhaal. Ik vind dat de schrijfster heel erg haar best heeft gedaan om alles te laten kloppen en de verschillende genres mooi in elkaar te laten verweven. Want echt hoe goed de echte wereld en fantasy elementen in elkaar verweven zijn en perfect bij elkaar passen is echt pracht werk.

In dit boek is ook representatie voor de LGBTQ+ gemeenschap. Het hoofdpersonage heeft een lesbische relatie. Het is altijd fijn als een boek LGBTQ+ representatie (of andere) heeft, dus dit was ook niet anders bij dit boek. Maar ook vond ik de extra boodschap “dat het niet altijd geaccepteerd wordt door iedereen” op een subtiele en mooie manier gebracht.

Ik heb van het begin tot het einde genoten en vind dat echt iedereen dit boek onmiddellijk moet lezen. Deze speciale fantasy geef ik een meer dan verdiende 4,5 sterren.

Ik wil uitgeverij Storyland bedanken voor het opsturen van het recensie-exemplaar.

Uitgeverij: Storyland

Pagina’s: 284

Prijs: 22 euro

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s